Project schoolbus 22/23

De bus van de Yayasan Abdi Kasih in Medan staat eigenlijk op instorten. Hij doet het nog wel maar in Nederland heeft een dergelijk vervoermiddel allang geen bestaansrecht meer: te gevaarlijk en eigenlijk onverantwoord rondrijden.

Met dure rekeningen en lapmiddelen, veel liefdewerk van bedrijven die eigenlijk voor een reparatie het volle bedrag moeten vragen, spant ook het bestuur zich in om de bus rijdend te houden.

Zonder bus geen muzieklessen in de stad en zonder de bus ook geen aandacht meer voor de zo belangrijke sociale ontwikkeling.

Op de muziekschool in Medan ontmoeten kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes van andere opvangcentra. Dat ligt voor de kinderen van Abdi Kasih ongeveer 20 km verderop en de bus is een noodzakelijk gegeven. Deze bus kreeg de Yayasan ooit van de Japanse Ambassade in Indonesië. En nu nadert het einde van deze bus.

De bus heeft zijn langste tijd gehad, een andere is noodzakelijk willen wij voor de kinderen de muzieklessen en de samenkomsten kunnen blijven garanderen.

Een nieuwe bus kan Abdi Kasih bij lange niet betalen maar met wat noodreparaties hobbelt ie nu nog even verder. De dure nota’s zijn inmiddels uitgeschreven en betaald ook al rijzen de kosten de pan uit.

De rek is er uit en er moet verder gekeken worden.

Van de Stichting Blaricum-Sumatra-Medan hier in Nederland, beter bekend als BSM ziet onze spaarrekening er redelijk uit.

We kunnen Abdi Kasih in Medan een hart onder de riem steken. Sterker nog: behalve de nota’s van de busreparatie zijn wij bijna in staat om uit te kijken en te dromen van een ander busje. Daar is meer voor nodig! Maar de gedachte is er en er kan over gepraat worden.

Wij zijn er nog niet maar we jagen onze droom achterna. Mocht u een kleine bijdrage hieraan willen leveren dan kunt u op onderstaande rekening storten.

Voor deze stichting, die al 23 jaar bestaat zou dat toch prachtig zijn! Stichting Blaricum-Sumatra-Medan helpt de Yayasan Abdi Kasih in Medan. Niks meer en niks minder.

Mocht u nog vragen hebben? U bent van harte welkom!

Ik wens u Fijne Feestdagen en vooral een Gezond 2023.

Want als het goed met u gaat………..enfin u weet het wel.

 

Pierre Pourchez

Voorzitter van de Stichting BSM

i.s.m de OBS Bijvanck in Blaricum

Janiek Sol 

Penningmeester & redacteur Stichting BSM

t.n.v. Stichting Blaricum-Sumatra-Medan

NL60 RABO 0168498839